Ordu olarak 535 bin kovanla Türkiye’de ikinci sıradayız diyen Başkan Çifçi, “Gezginci arıcılıkta ise arıcılarımız Türkiye’nin yaklaşık 50 iline gidiyor. Çambalı üretimi ise son yangınlardan sonra sıkıntıya düştü. Genel olarak bal rekoltesinde zaten düşüş var.” Diye konuştu.
 İYİ BALI ANLAMAK ZOR…
Çifçi, “Tüketicinin iyi balı anlaması zor. Laboratuvar ortamından geçmeyen balın ne olduğunu biz bile anlamayabiliriz. Damak tadı olarak anlamak zor. Bu nedenle tüketicilerimiz bilindik markaları, laboratuvar ortamından geçmiş ürünleri ya da bildikleri arıcılardan alışveriş yapsınlar.” Şeklinde konuştu. 

MERDİVEN ALTI ÜRETİM BALDA DA VAR…
Bütün gıdalarda olduğu gibi balda da sahte bal sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Çifçi, “Bu sezon zaten bal rekoltesi yüzde 50 düştü. Bu sahte ürünleri hortlatabilir. Merdiven altı üretimi sadece balda değil diğer gıdalarda da var. Biz ama elimizden geldiği kadar önlem almaya çalışıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu konuda çalışması var. Merkez Birliğimizin çalışmaları var. Ordu’da bal ile ilgili tesis var. BALMER ile bunun önüne geçmek için çalışmalar yürütüyoruz. Biz istiyoruz ki bin bir çileyle bal üreten arıcılarımız hakkını alsın ve tüketiciler iyi bal tüketsin.” Dedi.