Argan Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından organize edilen Akkuş Tarım ve Orman Paneli'nde, şeker fasulyesi yetiştiriciliği, bitki besleme teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, organik fasulye yetiştiriciliği gibi konular ele alındı.
Panelde, birinci bölümde şeker fasulyesi yetiştiriciliği, bitki besleme teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, organik fasulye yetiştiriciliği gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi. İkinci bölümde ise Akkuş şeker fasulyesinde tohumluk üretimi, fasulyede coğrafi işaret ve tescil işlemleri, yerelde markalaşma ve pazarlama konuları ele alındı.
Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, panelde yaptığı konuşmada, Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesinin Akkuş için önemli bir değer olduğunu vurguladı. Demirci, "Görev süremiz boyunca yaptığımız çalışmalarla Akkuş fasulyesinin katma değerini yükselterek önemli bir marka haline getirdik. Bizler elimizdeki imkanlarla şeker fasulyenin önündeki başta sulama sorunu olmak üzere yeni çalışmalar yaparak üretimin daha da yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise tarımsal üretimin planlanması kapsamında stratejik ürünler arasında yer alan Akkuş şeker fasulyesinin önemine dikkat çekti. Yılmaz, "Bu kapsamda Akkuş şeker fasulyesi de önümüzdeki süreçte planlamada yerini alacak ve bu ürünümüze sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise Akkuş fasulyesinin protein değerinin yüksek olması ve hızlı pişme özelliği ile önemli bir tarım ürünü olduğunu belirterek üretimin yaygınlaşması için Üniversite olarak gerekli desteği vereceklerini ifade etti.
Akkuş'ta düzenlenen Tarım ve Orman Paneli'nde, coğrafi işaret tescilli Akkuş şeker fasulyesinin yetiştirilmesi, markalaşması ve pazarlanması masaya yatırıldı. Argan Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından organize edilen Akkuş Tarım ve Orman Paneli'nde, şeker fasulyesi yetiştiriciliği, bitki besleme teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, organik fasulye yetiştiriciliği gibi konular ele alındı.
Panelde, birinci bölümde şeker fasulyesi yetiştiriciliği, bitki besleme teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, organik fasulye yetiştiriciliği gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi. İkinci bölümde ise Akkuş şeker fasulyesinde tohumluk üretimi, fasulyede coğrafi işaret ve tescil işlemleri, yerelde markalaşma ve pazarlama konuları ele alındı.
Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, panelde yaptığı konuşmada, Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesinin Akkuş için önemli bir değer olduğunu vurguladı. Demirci, "Görev süremiz boyunca yaptığımız çalışmalarla Akkuş fasulyesinin katma değerini yükselterek önemli bir marka haline getirdik. Bizler elimizdeki imkanlarla şeker fasulyenin önündeki başta sulama sorunu olmak üzere yeni çalışmalar yaparak üretimin daha da yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise tarımsal üretimin planlanması kapsamında stratejik ürünler arasında yer alan Akkuş şeker fasulyesinin önemine dikkat çekti. Yılmaz, "Bu kapsamda Akkuş şeker fasulyesi de önümüzdeki süreçte planlamada yerini alacak ve bu ürünümüze sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise Akkuş fasulyesinin protein değerinin yüksek olması ve hızlı pişme özelliği ile önemli bir tarım ürünü olduğunu belirterek üretimin yaygınlaşması için Üniversite olarak gerekli desteği vereceklerini ifade etti.