AK Parti Ordu Teşkilatı, 28 Şubat 1997'deki postmodern darbenin 28. yıldönümünde bir basın açıklaması yaparak darbeye ve darbeci zihniyete tepki gösterdi. Parti binasında gerçekleştirilen açıklamada AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Yaşar Şahin ile birlikte Kadın Kolları Başkanı Şeniz Eyigün ve Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Hüleya Tunç da yer aldı.

"Milletin İradesine Silah Çekilmiştir"

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yaşar Şahin, yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinin tam anlamıyla bir darbe olduğunu belirterek, "Başına ne sıfat getirilirse getirilsin, amasız, fakatsız, düpedüz bir darbedir. Millet iradesine silah çekilmiştir. Seçilmiş hükümet, silahların gölgesi altında görevinden el çektirilmiştir. Sözde irtica bahanesiyle, bu ülkenin öz evlatları dini inançları nedeniyle karalama kampanyalarına maruz kalmış, fişlenmiş ve ötelendirilmiştir" dedi.

"Darbeci Zihniyet Toplumu Dizayn Etmeye Çalıştı"

Yaşar Şahin, 28 Şubat sürecinin toplumsal yaşamı derinden etkilediğini vurgulayarak, "Başörtüsü yasakları, katsayı adaletsizliği gibi uygulamalarla insanların temel hakları gasp edilmiş, öğrenciler okul kapılarından geri çevrilmiş, meslek sahibi insanlar işlerinden edilmiştir. Darbeci zihniyet, hem toplumu hem de siyaseti dizayn etme niyetindeydi. Ancak millet, sandık yoluyla en net cevabını vermiş, darbe yanlılarının planlarını boşa çıkarmıştır" diye konuştu.

"AK Parti Darbe ve Vesayet Odaklarıyla Mücadeleyi Sürdürüyor"

Açıklamada, 2002 yılından bu yana AK Parti iktidarının sadece altyapı atılımlarıyla değil, aynı zamanda vesayet odaklarına karşı da mücadele ettiği vurgulandı. Yaşar Şahin, "AK Parti, bu ülkede medyadan bürokrasiye, sermayeden siyasete kadar her alanda vesayet odaklarının tahakkümünü ortadan kaldırmış ve darbeci zihniyetle mücadelesini sürdürmüştür. Bugün özellikle savunma sanayiindeki başarılar, vesayet sisteminin çökertilmesiyle mümkün olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Tarihten Ders Almalılar"

Son dönemde bazı çevrelerden gelen açıklamaların, 28 Şubat dönemine özlem duyulduğunu gösterdiğini belirten Şahin, "Sandıkta büekemedikleri bileği, demokrasi dışı yollarla bükmeye çalışanların tarihten ders alması gerekir. Milletimiz, demokrasisine sahip çıkacak ve bir daha 28 Şubat benzeri süreçleri yaşamayacaktır" dedi.

AK Parti Ordu Teşkilatı, millet iradesine sahip çıkma ve demokrasiyi güçlendirme kararlılıklarını sürdüreceklerini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, demokrasimizi korumak ve darbecilere karşı dik durmak için çalışmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.

Kaynak: Haber Merkezi