ADALET MÜLK’ÜN TEMELİMİDİR

Abone Ol

Günümüzde, mahkemede dayısı olanlar işini aşırıp köprüden karşı tarafa geçiyorlar.
Torpil; kamu örgütlerinde ve iş örgütlerinde karşılaşılan en önemli konu ve sorunlar biridir.
Adaletin tecelli etmesi için, adil ve dürüst olmak gerekir.
Atalarımız; Balık baştan kokar demişler. 
Et kokmaması için tuzlanır; ya tuz kokarsa ne yapılır.? 
Adalet isteyen kardeşim! Bozulan şeyi düzeltecek etken vardır. Ama bu etken bozulmuşsa artık düzeltmeden umudu kesmek gerekir.
Ülkede artık kanunsuzluk ve kuralsızlık almış başını gidiyor diz adeta boyunu geçmiş durumda.
Torpil yapan,yaptıran yaptırana, burası sizin babanızın çiftliği değil,
85 milyonun yaşadığı bir  ülkeden bahsediyoruz,
Her şeyin adalet kurallarına göre işlemesi gerekirken, maalesef ülkemizde kayırmacılık ve bir torpil
olayı almış başını gidiyor.
Peki torpil ne demek?
Tanımı: halk arasında araya adam sokup, başkasının hakkını yiyerek elde edilen menfaat ve makamdır.
Torpil: Diğer bir adıyla, olumsuzu olumlu yapmaktır.
Cenabı hak Kur’an-ı Kerim ‘ de bizlere şöyle buyurmaktadır; ”Şüphesiz Allah size emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adâletle hükmetmenizi emrediyor.(Nisa.58)
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik, ne vicdandır; Fazîlet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Allah korkusu olmayan insan çok tehlikelidir. Allah Kur’an-ı Kerim de şöyle buyurmaktadır: ”Ey müslümanlar, Allah’tan nasıl korkmak lâzımsa 
öylece korkunuz...” (Kur’an, Âl-i İmrân, 102)
Haksızlık ve kayırmacılık yaparak iş görenler bilmelidir ki; Bu dünyanın bir sahibi ve maliki var olduğunu unutmamalıdır. Allah'ın adaleti gecikir, lakin er ve geç yerini bulur.
Torpil geçmek, torpil aramak ve torpil yapmak günlük hayatta çok sık duyduğumuz deyimlerden. Torpil yapmak; kayırmak, iltimas geçmek demektir. Kayırmak ve iltimas geçmekse, başkalarının hakkına girmek pahasına birine arka çıkmak ve kolaylık sağlamaktır.
Torpille iş görenler, Kanunen hak etmediği bir göreve iltimas yoluyla gelip hem de bulunduğu görevin gereklerini yerine getirmeyen veya getiremeyen, kişinin alacağı maaş helal olmadığı gibi, bu iltimas geçmek suretiyle torpil yapan kişi kamu ve kul hakınna yani büyük bir vebal’e yani günaha girmiş olurlar.
Değerli kardeşlerim; Cenab-ı Allah adil-i mutlaktır, yani sonsuz adalet sahibidir. Kur’an’ın üç Medeni suresinin toplam üç ayetinde “Allah adil olanları sever, buyurmaktadır(Maide.42)
Makamımız mevkiimiz ne olursa olsun, İlâhi adalete, zeval verecek hal ve hareketlerden mutlaka uzak durmalıyız.
Ve 85 milyon insanımızın yaşadığı bir ülkeden bahsediyoruz, her kim olursa olsun, milletin gözünün içine bakarak kendileri de bir hukukçu ve aynı zamanda çok zengin oldukları halde kamaraların önünde yeğenine torpil yapma cüretini kendinde bulması  hadsizlik ve bir kanunsuzluktur.
Hiç kimse kendisini dev aynasında  görmemeli, birde garip olan tarafı bunun bir vekil tarafından yapıyor olması gerçekten bir esef vericidir.
Bu aziz Türk milletinin her bir ferdi T.C. ’nin  kanunlar önünde eşit yurttaşlık haklara sahip oldukları halde, inancı ve mezhebi ne olursa olsun, Din, dil, ırk, siyaseten asla ayrıcalık ve ayrım yapılmamalıdır.
Hz Ali derki; ”Devletin dini adalettir, adalette mülkün temelidir. 
Bazılarına göre adalet farklıysa, demezler mi ki; Bu ne lahana ,ne perhizdir?