Binlerce adayın katılım sağladığı YKS sınav maratonu 8-9 Haziran tarihinde gerçekleştirilmişti. Sonuçların açıklanmasının ardından gözler 2024 YKS Üniversite taban puanları ve yüzdelik dilimlere çevrildi. 2-4 Yıllık Üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjan sayıları adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. İşte YKS üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve yüzdelik dilimler...

2024 YKS Üniversite Tercih Süreci ve Taban Puanları: Adayların Kılavuzu

2024 yılı YKS tercih kılavuzu 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında yayımlandı.

Üniversite taban puanları tercih yapacak adayların gündeminde yer alıyor. Yurt genelinde 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) değerlendirme işlemleri tamamlandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM AİS aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile sorgulayabiliyor. ÖSYM tarafından YKS 2024 sonuçlarının erişime açılmasının ardından adaylar 2 ve 4 yıllık bölümler için YKS taban puanlarını araştırmaya başladı. İşte hukuk, tıp, hemşirelik ve uçak teknoloji üniversite taban puanlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler...

YKS Sonuçları ve Taban Puanları:

YKS sonuçları, adayların belirli bölümlere yerleşme şansını belirleyen en önemli faktörlerden biridir. ÖSYM tarafından açıklanan taban puanlar, 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programları için ayrı ayrı değerlendirilir. Her bölüm için belirlenen taban puanlarının altında kalan adaylar, o bölüme yerleşme şansını kaybederler. Adaylar, tercih edecekleri bölümleri belirlerken geçmiş yıllarda bu bölümlere yerleşen öğrencilerin puan dağılımlarını ve başarı sıralamalarını göz önünde bulundurmalıdırlar.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TYT, AYT, YDT Puanları ve Değerlendirme:

4 yıllık lisans programları için TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testleri) ve YDT (Yabancı Dil Testi) puanları birlikte değerlendirilir. Bu testlerden alınan puanlar, adayların genel başarı sıralamalarını belirlemekte ve tercih edecekleri bölümler için önemli bir kılavuz oluşturmaktadır. Adaylar, bu puanları ve geçmiş yıllarda bu puanlarla hangi sıralamalarda yerleşildiğini göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmalıdırlar.

 

2024 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 YKS sonuçları belirtilen tarihten bir gün önce 16 Temmuz'da açıklandı. YKS tercih işlemleri ise 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapacak.