Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ünye Ziraat Odası ortaklığıyla Ünye’de kahverengi kokarcayla mücadele için 5 farklı noktada bahçelere huni (funnel) tuzaklar kuruldu.
Ordu’da istilacı konuma gelen Kahverengi Kokarcayla  (Halyomorpha halys) mücadele için mekanik, biyolojik, kimyasal olmak üzere çeşitli yöntemler deneniyor.
Türkiye’de ilk defa 2017 yılında varlığı tespit edilen, fındık başta olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünler başta olmak üzere 300’den fazla ürüne zarar veren, tahripkar ve istilacı polifag bir zararlı olan Kahverengi Kokarcaya karşı il genelinde yoğun bir çalışma başlatıldı.

5 Farklı Konuma Tuzak Yerleştirildi

Ünye İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası işbirliğiyle yürütülen çalışma kapsamında, süpürme, toplama, gördüğün yerde yok et şeklindeki mekanik mücadele yöntemiyle Ünye’de 5 farklı bahçeye huri (funnel) tuzaklar konumlandırıldı.
5 Kiloluk bidonların içine erkek kahverengi kokarcaları çekmek için koku dökülerek, bidonların ağzına huni benzeri aparatlar yerleştirilip fındık ağaçlarına asılıyor. Kokuya gelen Kahverengi Kokarcalar ise bidonlardan çıkamayıp imha ediliyor.

Editör: Gülüşan Tuğran